Autor: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Novi Sad
30.07.2018.
18:04 > 11:29
Stanari Ulice Anđe Ranković na Satelitu sedmicama ukazuju nadležnima na divlje pustošenje svog dvorišta, a zbog situacije u kojoj se nalaze poslali su otvoreno pismo.
  • Svedok

    03.08.2018 17:54
    Novosadska Savamala
    Grad Novi Sad je vlasnik spornog zemljišta, a to ne znači da može bez ikakvih posledica da je svojata bilo kakva bahata bagra. Ukoliko daa svi će snositi odgovornost jednako.
    I za Respect je isto pokušano, još ima tragova šljunka i peska koji je s ciljem betoniranja tu donešen, pa su stanari to sprečili.
    Nedajte se zaplašiti i omesti u pravednim stvarima!

    Komšija II, ukoliko nekim čudom osvane kafić, ne samo da nećeš gledati geto, već ćeš gledati buvljak-geto na jednoj, drugoj, trećoj,... s nogu.
  • komso II

    03.08.2018 08:39
    @Komšo
    ne znam od koga si ti kupio stan, ja sma ga u narandzastoj zgradi platio 870e 2012 godine. (a ti komso ako si platio 1000e, sta da ti kazem, sledece put se cenkaj bolje)
    eto neka ste proverili i dobili lose informacije - tu INOBACKA pravi kafic i bice basta, svidelo vam se to ili ne.
    meni je iskreno bolje da vidim kafic nego debele komsije koje sede u potkosulji i locu kao da smo u getu
  • mirko

    03.08.2018 02:05
    strasno
    Vec sam se pitao kako u tom kraju nema kladionica, kafic ili nesto slicno (prvi sledeci je VEC 50m ali prekoputa)
    I sto da nema, Idealno je, tu su tate i mame, tu su i deca, napravim kafic da svima bude dobro (ako je po dozvolama i statutima). Samo da ne bude kladionica, ili kafic al' mogu i da se kladim' :) sa lepom terasom... pa boze moj
    Sta da rade deca koja se tu igraju... pa nista, prilagodice se (dok mama i tata otpadaju u kaficu)

    Stanovi na betonskoj Grbavici su skuplji nego ovde,... ima mnogo vise kafica, kladionica i ostalog ... mora da je zbog toga

    @Komso
    I mene zanima zasto se bas ovaj tekst ne nalazi vise u sekciji najkomentarisaniji, iako ima vise komentara nego neki drugi tekstovi.

    @Svi ostali
    Podrska da se izborite za svoje malo parce zemlje naspram 'bagera'.

    Bagerista, jadnicak, radi sto mu se kaze,

    PS. jedina svetla tacka jeste sto ako naprave (sta god da prave) sa te 'leve' strane zgrade ... znaci da nece biti zgrada sa te strane (barem ne jos)

  • Komšo

    02.08.2018 09:22
    Proverili u katastru nije njihova zemlja nego od grada. Ne znam u kojoj žutoj zgradi ti živiš al u našoj kvadrat nije ispod 1000 bio. U Novim zgradama pored ide do 1200.
    Pitanje za redakciju zašto je sklonjena vest iz najkometarisanijih kada ima skoro najviše komentara?
  • komsa iz zute zgrad

    01.08.2018 15:54
    komentar je upucen svima koji su protiv bilo kog rada INOBACKE na doticnom placu, komadu zmelje ili kako god:
    - taj deo zmelje 1/1 pripada inobackoj (proverite u katastru),
    - komsije koje iznesu stolice i lezaljke i cigaju pivo i leze i odamraju se tu mogli su da kupe kucu i dvorise a ne stan tada cene 800e po kvadratu
    - ukoliko ima gradjevinksu dozvolu moze da u svom placu rovari sta zeli i kako zeli,
    - busi je zgradu! ne nije zgradu nego svoj lokal, isto kao sto i mnogi od nas dozidaju zid ili sruse zid u svom stanu - pitanje za sve vas sto ste menjali raspored jel ste imali dozvolu ? pa... ne bi rekao
    Sumirano:
    - da li je kvalitet stanova los INOBACKE, pa jeste ali sta ste ocekivali za 800-900 sad vec 1000e? svako ima izbor i ima papir da potpise da li zadovoljan sa stanom i hoce li ga ipak uzimati ili ne.
    - da li Babici lazu i mazu za infrastrukturu oko zgrada? DA, ali oni su trgovci prodavci, sta ste ocekivali, jel van neko rekao da Deda Mraz ne postoji!
    - Da li je doticna parcela igraliste?, pa nije igraliste!

    i za kraj, kada komsije prestanu da pisaju u zgradi po hodnicima i liftu, kada pocnete da bacate svoje smece u kante a ne da ih drzite po par dana isred vrata ili bacate kroz prozor, kada ispred ulaza je pesacka zona a ne igraliste, kada pocnete malo da se ponasate civilizovano onda moze da trazite i da se investitor/grad/ drzava tako ponasaju.
    ili ste yu zabludi da zivite u svajcarskoj. Bunili ste se pre 1g za rome u naselju sa sad se ponasate kao oni...
  • Nerazumevanje

    01.08.2018 07:45
    Ne mogu Nado da shvate ili nece, da je na taj nacin unisteno pola NS. Da ovo jeste mali korak, ali korak otpora impotentnim istitucijama koje su povezane sa doticnim. Da se svako borio za parce zelene povrsine kod svoje zgrade ne bi grad bio kao sto jeste. Da se svi bore za vise parking mesta imali bi gde parktirati, ne bi morali dve ulice dalje traziti mesto. Plase se ljudi, misle da nemaju nikakva prava. Zanimaju ih problemi samo u njihovoj ulici. Zasto nigde ne pise da je ta ekipa gradjana sacuvala igraliste u Partizanskih baza gde je trebalo zgrada da se pravi. Jedino bih vas ispravila za dilere, ovi sto otvaraju lokal na toj livadi nisu neka mafija, jednostavno su pogresno savetovani da je ovo dobra investicija. i da ce mame iz kraja tu da piju kafu i cuvaju decu. Pitanje je koliko mama ima svaki dan za kafu u kaficu. Ne funkcionise to bas tako. Samo da se ne pretvori u kafanu u kojoj cese skupljti pijanice sa buvljaka.
  • @brace dronjak

    01.08.2018 07:15
    To nije vlasništvo Inobačke nego grada. Nevaspitane dece ima svuda. Kada branis Inobačku isto ti je kao da branis one na vlasti kako ih vec zoves. Mi se ovde i borimo protiv korupcije, jer inspekcija nece da izadje, i da ste pazljivije pratili videli bi i sami da nije u pitanju samo livada. Dosta zamene teza i spinovanja.
  • noir

    01.08.2018 03:06
    Komsinica - Mogu samo da se nadam da ce neki civilizovan svet sedeti tu.
    ------------------------------------


    Hoce, svakako. Vec smo naculi da ce se utorkom uvece recitovati poezija Majakovskog, a subotom popodne ce se diskutovati francuski film noir (nakon diskusije, sledi i projekcija celovecernjeg filma, bez tona, da ne bi remetio mir stanovnika okolnih zgrada).
  • Nada Dobrić

    31.07.2018 23:13
    Otišli
    Otišli smo u Honduras . Ovde ima svega : dece - vaspitane i nevaspitane; radnika INOBAČKE čuj .... "PRAVDA ZA INOBAČKU"... komšija mrzovoljnih i apatičnih ; impotentene komunalne policije ; aktivista koji bi da buše gume i pale tuđu imovinu ; dilera koji ulažu u lokal; ako sam nekog zaboravila , neka sam . Svega ima , ali čoveka nigde . Poljanica je komšijama važna i održavaju je (kako-tako) , tako treba i da ostane. I tačka . Babiću nikad nije dosta i neće mu biti dosta . Nek se keri po Njegoševoj .....šta je zapeo za poljanče na Satelitu ?! Komšije podrška , i napište gde može da se potpiše peticija .
  • Brace Dronjak

    31.07.2018 20:06
    Kako vas nije sramota da se zalite,kao prvo ta livada sto vi kazete igraliste je od ino backe,samim tim oni imaju pravo ako bi sutra gradili pored npr jos jednu zgradu,uostalom to i jeste mana zgrada sto nemate svoje dvoriste,onda ste trebali lepo kucu kupiti,tako da ne mozete da se zalite sto ino backa prepravlja ili popravlja "vase" "igraliste",kao drugo pre neki dan gledam deca se kace po drvecu,posebno na onom sto su grane tanke i tako vise, a niko ali NIKO od roditelja ih ne pogleda nikada,a sutra ce neko drugi biti kriv kada se neko dete polomi ili ne daj boze nesto gore,kao trece ako tu bude basta ostace dovoljno prostora i za decu da se normalno igraju,i kao cetvrto kad su u pitanju nebitne stvari svi traze "pravdu" ,a kad treba svi da ustanemo protiv onog ko je na vrhu ove drzave onda svi govore"boli me uvo ne mogu nista da promenim",tako da se tu zale isti oni ograniceni koji su glasali za pomenutog,pustite ljude nek rade svoj posao,a ovi "roditelji" sto se zale bolje da paze svoju decu.
  • Posmatrač

    31.07.2018 15:24
    Ha..ha..svako vodi tuđu brigu a ne vidi svoje smeće pred vratima..svoje je zašuškao pod tepih..ništa strašno nije učinjeno da se diže tolika halabuka..to vode brigu besposleni gradjani i gradjanke..dosadno im u životu pa se brinu o tuđim životima...kakva frka oko jednog bagera...smešno ha.ha..a grad pliva kad je poplava.nisu rešene kanalizacije.struja..ceste..zaposlenja...a oni napali oko sitnice koja će biti rešena...svaka čast Inobačkoj..divim im se kad vidim sa čim se moraju boriti..ko bi ugodio narodu...samo dežuraju kraj telefona i čekaju tuđu grešku..jadni i bedni....
  • Jugoslav

    31.07.2018 14:12
    Gledajte svoja posla
    Ostavite ljude da sredjuju i uredjuju prostor oko zgrade i bavite se svojim stvarima u kući a ne tudjim napolju. Komunalnu policiju treba ugasiti da ne bi imali penzioneri sa cime da se zabavljaju ! Pozdrav .
  • Jelena

    31.07.2018 12:33
    Ti isti uzorni gradjani su kosili travu koja je bila do kolena a ne 5mm, takodje sakupljali smece koje ostane od starije dece i od buvljaka.
  • Pitanje

    31.07.2018 12:30
    Hvala sto ste obrazlozilli
    @ogorceni stanari
    malo je jasnije sta ste hteli reci, dajte ako Vam nije tesko ideju, kako da sprecimo ovo sto se trenutno desava i kako da se izborimo za svoja prava?
    Ako nemate pozadinu u svom pisanju, objasnite kako Vam je jedino za oko yapalo kosenje trave?
    Dajte jos neko misljenje na racun ne reagovanja inspekcija.
    Neka dodju da pisu prijavu i onima sto kose, i ma svima koji ne rade po zakonu.
    Pisanje Vam lici na botovsku iz gore navedenih razloga, a ne zato sto se ne uklapa u nase shvatanje.
    Ima igraliste na 500m od zgrade, ali u zgradi zivi 40tak dece, jos minimum toliko u zgradi preko puta. Tu se odrzavaju priredbe decije, igra se fudbal, lutkice, jako mnogo dece je prohodalo na toj livadici.
  • Dragan

    31.07.2018 12:13
    Pravda za Inobacku
    Samo neka se radi ! :)
  • Ogorceni Stanari

    31.07.2018 11:38
    Peticija protiv onih koji prisvajaju javne površine za ono što se njima svidja, pa bila to Inobacka ili roditelji ili neko treci. Jel sad jasnije? I prestanite da svaki iskren komentar koji vam ne odgovara karakterisete kao botovski. Politika niti bilo kakve koruptivne i zakulisne radnje nas apsolutno ne zanimaju.
    A travu od 5mm su kosili, da bi se pokazali kao "uzorni gradjani", tj. da bi svojoj deci napravili "tepih" za igru.
    I još jedna jako bitna stvar - na 150 m odatle postoji igraliste za decu + teren za košarku, pa izvolite prosetajte.
  • Mama

    31.07.2018 11:36
    Cika Babicu resite nam probleme,samo sto ste obecali. I dalje ima nade, verujemo mi u vas.
  • Sanja

    31.07.2018 10:57
    Kome se obratiti kada inspekcije ne reaguju?
    Bunili smo se ranije zbog buvljaka i niko nije reagovao. Ispadose prodavci iz smeca jaci od komunalne.
    Sada ne reguju kada se zgrada menja protiv volje stanara.
    Na poslednjoj skupstini stanara bilo nas je iz 30 stanova, skoro svi su bili jasni sta zele.
  • Jelena

    31.07.2018 10:53
    Samo zelimo mir
    Ima nas koji nemamo decu, ali radije bi da tu ostane prostor za igranje dece.
  • Babic

    31.07.2018 10:43
    Sve ce biti to OK
    Nista se ne brinite, sve je dogovoreno, i bulevar i igralista, drvo, parking, sve sve... ma sve isto sto sam obecavao 2011, pa svake naredne godine.
    to sto pricaju da cemo sad za Nis da idemo i ostavimo sve tako naredne 2 godine, to je propaganda, VERUJTE MENI, ja vas nikad nisam izneverio.
    narator:
    Babic stariji
    vrsilac pisanja:
    babic Srednji
  • Ogorcena

    31.07.2018 10:03
    Ogorcenom
    Komsija, vi ste bar srecan covek, korovne i tzv odrzavane povrsine imate u izobilju.
  • Lokal

    31.07.2018 09:36
    Djokice ljudi prave lokal od kog treba da zive, naravno, al ne mogu praviti probleme stanarima yrade kojima su otpadale plocice yato sto su busili betonsku plocu, kacili stepenice koje nisu po lanu na zid, sada su napravili neki improviyovani odvod koji ce kada se yapusi vracati vodu u oluk i prelivati po zgradi.
    Svi podrzavamo ljude da rade ali ne da unistavaju ono sto su stanari tesko stekli. To su uglavnom stanovi kupljeni na kreidt koji ce se otplacivati pola zivota.
    Nema tu niko para za sanacije i krpljenje kad nastane steta.
    Praznih lokala ima oko ygrade koliko hoces.
  • (S)NS

    31.07.2018 09:28
    Cuj peticija protiv kosenja trave :)
    Hit!
  • @ogorceni komsija

    31.07.2018 09:27
    Pisali bi peticiju zato sto su ljudi kosili travu ispred svoje zgrade?
    Verovatno nisu iz dosade, ako vec tvrdite da je grad pokosio. Ili tvrdite da su svi poremeceni.
    objasnite malo svoj stav.
    Malo manje providne poruke pisite botovi.
  • Ogorceni Stanari

    31.07.2018 08:30
    Komsije koji su kupile kosilicu za travu - vas problem, bolje reci ludost. Ta trava je sasvim dobro odrzavana od strane gradskog zelenila, tako da nije bilo potrebe da vi to radite. Prisvojili ste to parce zemlje kao da je licno dvoriste vas i vase dece. Ima nas tu jos kojima je potrebna zelena povrsina. Ne mozete da prisvajate javnu povrsinu kako vama i za sta odgovara. Cuj da napravite igraliste - pa na sta bi licilo kada bi svako od nas prisvojio po neki deo grada za neke svoje potrebe ili hirove. Bunite se protiv Inobacke, a radite upravo isto sto i oni. Mi bismo da potpisemo peticiju protvi vas!
  • NS67

    30.07.2018 21:45
    BOTovi
    Vidim,pratite i upučeni ste kako je pred tuđim Kučama!
    Pa pričajte nam malo kako je pred Vašim Kučama!?
    Da,Vi samo radite što vam napišu!Nemislite svojom glavicom!
    Glava vam služi samo za Kiflu,sva sreča imate rupu u glavi za kiflu!Prijatno!
    PS.Stanari Plačaju za Održavanje Javnih Površina!
  • Stanarka

    30.07.2018 21:40
    Kosenje trave ili sisanje ljud
    Mi iako placamo javnim sluzbama da održavaju gradske površine pa i ovu našu polu ćelavu livadu, nismo očekivali od njih da baš skroz rade svoj posao pa smo sami skupili novac i kupili kosilicu. I kosili travu.
  • Mirjana

    30.07.2018 21:37
    Za neupucene
    Svi koji ne razumeju situaciju komentarišu travu na slici, a to sto pored slike pise da inspekcija nije izlazila na molbe i pozive gradjana ne vide ili ne zele da vide. Trava i nije bila neka, al eto bolju nemamo. Obecan nam je parking i igralište. Inace tražili smo da sami napravimo igralište za decu na toj površini, al nije dozvoljeno jer nije po zakonu
    Da smo želeli da živimo u betonu i baštama kafica kupili bi na Grbavici, Detelinari i sličnim mestima stan. Ne bi se odlučili za Satelitski buvljak, al eto verovali smo nekome. Kao i ti ljudi koji su kupili lokal i sad se bore da naprave nešto. Ako vam nešto nije jasno prošetajte do našeg kraja da vidite o čemu se radi. Ne osuđuje ljude koji se bore protiv bahatosti. Nikada ne znate kada će vama zatrebati te iste institucije, pa će možda malo savesnije reagovati zbog naše borbe.
  • ZA Djokicu

    30.07.2018 21:28
    Objasnjenje
    Djokice ta decurlija treba da imaju normalno detinjstvo,, odrastu u radne ljude koji ce zeleti da ostanu u Srbiji i zarade penzije tebi i ostalim kojima smeta njihova graja. Taj gradjevinac ne poklanja platu tim radnicima nego za minimalne satnice mu grade imperiju i nemaju vremena za svoje porodice jer rade i nedelje i praznike. A ovi sto otvaraju lokal, sretno im bilo, nadam se da ce se investicija vratiti visetruko. Nisu krivi oni sto im je gradnjevinac prodao babu a obe ao devojku. U prevodu pokusavam da napravi od 30tak kvadrata 80.
  • NS

    30.07.2018 21:21
    PA POSTOJE UPRAVNICI ZGRADA
    Šta oni rade!?,Zar to nije bilo na kursu!?
    Da se Stanari Zgrade pitaju,hočel biti Kafane u zgradi
    i Bašte oko zgrade!Ako nemate Normalne Upravnike,
    Onda ste več trebali dobiti Prinudne!
  • Upucena

    30.07.2018 21:09
    @Novi Sad i neupuceni
    Ironicno je sto su komsije tu i sejali i pokusavali da odrzavaju travu. Nedavno su kupili kosilicu kako bi uvek bilo uredno jer su se bas tu deca najvise i igrala.
    A to je potez od N Naselja prema pijaci. Frekventan je potez i nije privatno dvoriste. Ljudi tamo se stvarno trude da odrzavaju to sto imaju tik do buvljaka i smeca i svih onih grozota. Bas kao da je i njihovo. Jer je javno i zajednicko.
  • N.Sad

    30.07.2018 19:46
    @Mirjana Ako je vase kao sto tvrdite zasto se niste potrudili pa posejali travu da vam se deca mogu lepo igrati.Vidi se deo gde bager nije radio i nije vas sramota reci da je to vase. To je ,, vase " ali da drugi odrzavaju, kose, seju travu a vase je samo da to izgazite sto se da videti na slici. Ja imam kucu i ne ocekujem da mi neko kosi dvoriste kao ni zelenu povrsinu koja nije moja ja je odrzavam i drzim urednom.
  • N.Sad

    30.07.2018 19:37
    Na slici se moze videti i deo gde bager nije radio.Nema razlike, na tom delu ima po koja travka a gde bager radi nema. , Vredni " stanari se potrudili da nema trave ali se nisu potrudili da je poseju. Samo gledaju koga bi tuzakali ali sami nikad nista ne bi ucinili da im bude lepse. Po ceo dan ispred televizora i menjaju kanale. Srasli sa svojim foteljama.
  • ĐURO

    30.07.2018 19:20
    SNIMAJT FILMOVE i ŠALJITE NA
    www.youtube.com,
    Da i mi gledamo! A i ostali Svet!"KAKO NAM je LEPO u Novome Sadu"
    Ima Toga i po drugim kvartovima Novog Sada!
    "Nije samo Centar,Novi Sad"!
  • Djokica

    30.07.2018 18:58
    @svi
    Sto ste svi tako napali ljude koji rade. Ljudi prave lokal od kog treba da zive, gradjevinci takodje rade svoj posao. Vlasnik firme zaposljava ko zna koliko ljudi i od njega zive i njihove porodice. I ovako kazete da se ta decurlija samo dere do ponoci... Pa sta ce vam ta kobajagi livada uopste?
  • Ukazuje mi se

    30.07.2018 18:34
    Oće to...
    Prvo idu pisma, legalno i kulturno.
    A onda, gume od bagera.
    Naš narod je uvek bio efikasan.
  • LIMAN 2

    30.07.2018 17:50
    UMESTO VLAST ,BAGERISTA RUŠI
    Dečije Dvorište!
    Ni Bageristi nisu ko nekad što su bili!
  • Vozim se autobusom

    30.07.2018 17:40
    Žalosno
    Debili iz MTSa raskopali pola grada, zjape rupe, putevi puni brazda i to nikome ne smeta. Blizu moje zgrade razbili lepe behaton ploče i ostavili. Kod zgrade u komšiluku ispred samog ulaza stoji neobeležena rupa od nekih metar dubine, neće ništa da preduzmu.
    A pošto živimo u Smrdiji, jedno pitanje za MTS: ako nekom dopizdi vaše ponašanje, vaša instalacija po ulazima je poprilično neobezbeđenja, da li mislite da će tamo i ostati?
    Molim 021 da se pozabavi pitanjem radova MTSa.
  • Uradimo

    30.07.2018 17:34
    zajedno
    Umesto da se, komsijski, prepucavamo, bolje da se ujedinimo i uradimo nesto zajedno i upristojimo mesto na kojem zivimo i svakodnevno delimo.
    Ova prica bas govori o nemogucnosti malog coveka da dobije ono sto se podrazumeva. Srecno svakome ko, kao obicni gradjanin,zakuca na bilo koja gradska vrata. Potrebno je ogromno strpljenje i ogroman, ogroman trud i upornost. I vreme.
    Steta sto nisu objavljene fotografije od pre urnisanja bagera, sa ogromnim prisustvom dece. Veci deo dana je hladovina, pod prozorima svojih kuca, uvek u prisustvu nekog iz komsiluka.
    Lep kvart za odrastanje, uprkos komunalnom haosu u okolini, a najvise zbog sjajnog komsiluka punog vrsnjaka,
  • PERICA####

    30.07.2018 16:11
    grupno u MESNU ZAJEDNICU
    15. „Gavrilo Princip“ Jovan Dragić Novi Sad, Bul. Jovana Dučića 3 400-915
    Oni primaju Platu,da znaju i vode računa i o javnim površinama u vašem kraju!!
  • Bad Cop

    30.07.2018 15:56
    Bagerista krivac za vasu iskrenutu realnost, covek samo radi svoj posao u getu.
  • bananarama

    30.07.2018 15:56
    Neko je ovde spominjao decu i buku, vrisku, ciku. Nedavno sam otišao do prijatelja koji živi u zgradi. Nisam se penjao gore kod već sam ga čekao dole, ispred, na klupi. E sada, između zgrada ima jedna omanja livada. Tipa desetak metara širine i oko pedesetak metara dužine. Lepo izgleda, pokošena trava, nekoliko stabala i klupa. Na livadici oko 20-ak dece. Ima devojčica i dečaka, tu su između 6 do 12 godina starosti. Na jednom kraju livadice 6 dečaka pikaju loptu, napravili male golove. Skoro da se i ne čuju, tek neko od njih kada promaši opsuje. Na jednoj klupi sede tri devojčice, igraju se lutkicama i tiho pričaju. Na drugom kraju livadice desetak klinaca se vijaju, vrište, ciče, ispuštaju neartikulisane krike, otimaju se oko nekog predmeta pa se svađaju, pa trče, pa opet vrište. Sve nekakl neprirodno, kao da ih neko kolje, kao da se takmiče ko će više decibela ispustiti. Imaš osećaj kao da ti nož zabijaju u uši. Uhvatim sebe kako sam promrmljao "ale bre debili jedni". Sva sreća pa živim u kući. Izađe drugao i pitam ga da li je ovako svaki dan a on odgovara "svaki dan tih nekoliko debila vrišti, urla, lupaju vratima od lifta i od ulaza, svi su u zgradi poludeli od njih, a sa druge strane ona druga ekipa dece se sasvim normalno igra".
  • Gizmodo

    30.07.2018 15:54
    @Komsinica
    I Love You...
  • Komsinica

    30.07.2018 15:47
    Mogu samo da se nadam da ce neki civilizovan svet sedeti tu. Protiv pravnih lica postoje nacini i gradjanske i pravne borbe, protiv torture o kojij sam govorila ne. Odmah se krece sa demagogijom, decjim pravima i sl. Molim Vas da mi kazete da li ste ,,primetili" ovaj problem? U dvoristu zgrade br.8 i br.10 postoji prostor na kojem se moze izgraditii veliko i lepo igraliste ali i tu imamo jos jedan problem,kucice cije je stanare nemoguce iseliti...Obzirom na torturu koju mi prolazimo godinama, sve i da se navedeni problem resi, prosto se plasim i da predlozim tako nesto.
  • Stevica

    30.07.2018 15:21
    bahate sluzbe
    Sve cesce smo svedoci kritiike na racun komunalne i redovne policije koje beze od svojih radnih obaveza. Gradjanima ne preostaje nista drugo nego da vrse gradjansku neposlusnost,ne placanje poreza doprinosa i ostalih prinadleznosti od kojih te sluzbe dobijaju primanja.Na sledecim izborima pamet u glavu,previse se udomilo neradnika.
  • NS67

    30.07.2018 14:59
    a,MESNA ZAJEDNICA
    Zar Predsednik Mesne ZAJEDNICE ne obilazi Teren!
    Da razgovara sa svojim sugrađanima,Kao pred Izbore!
  • Za komsinicu

    30.07.2018 14:35
    Slažem se da ima dosta nevaspitane dece, al to je neka druga tema. Oni će biti tu i sa livadom i sa kafićem. Što se tiče buke, zaista tvrdite da će vam manje smetati muzika i galama iz lokala. Deca su napolju posle podne i ulaze u kuću dosta rano. Sta cemo sa pijanicama sa Satelit pijace, kada skoku na piće dva.
  • Čemu služi komunalna

    30.07.2018 14:29
    Kada komunalna inspekcija planira da zaštiti građane koji je plaćaju? Da li ima nešto u ovom gradu što se zove građevinska inspekcija? Kakvo divlje postavljanje odvoda? Pa tu žive ljudi! Pomozimo im da se zaštite.
  • Stanarka

    30.07.2018 14:22
    Obecanja
    Izvodjac ne placa nikakvu taksu za koriscenje te zelene povrsine gradu. Osim stranacih nameta, da ga inspekcija ne remeti po pozivu ostecenih gradjana.
  • Komsinica

    30.07.2018 14:06
    Postovani roditelji
    Postojimo i mi koji smo se, apsurdno, obradovali otvaranju lokala, po cenu unisenja zelene povrsine. Godinama, u letnjim mesecima, nismo u stanju da u svojim stanovima citamo, razgovaramo, radimo, gledamo tv... jer nam buka koju prave deca to onemogucava. Nije u pitanju ,,decja graja" koja svakom normalnom coveku prija vec urlanje, histerija, vriska i psovke. Deca imaju pravo na igru, roditelji obavezu da ih vaspitaju, a mi ostali na normalan zivot. Da li vam je vazno da se deca igraju ili samo da nisu kod kuce, da vam ne smetaju? Nije moguce da ne cujete ali niko da izadje na prozor, kao nekad i opomene svoje dete.
    Podrzavam inicijativu i izvinjavam se svim odgovornim roditeljima i potpisnicima otvorenog pisma, ovo se ni u jednom smislu ne odnosi na njih. Roditelji dece o kojoj govorim sigurno nemaju ni svesti ni vremena da se pozabave ovom problematikom.
  • dzungla

    30.07.2018 13:25
    Divljina .
  • kazi ,,ladja,,

    30.07.2018 13:11
    Alati od biorazgradivog materijala manje seku od ovog drugog?! Ja sam bacvanin i vas komsija al ovim ste me oterali od sebe.
  • Mirjana

    30.07.2018 13:07
    Dozvola
    Odgovor dotičnom koji piše da verovatno imaju dozvolu i plaćaju takse za upotrebu zelene površine. E pa nemaju ju je, kao što nemaju ni za većinu drugih radova, a ipak rade.
    Kaže umislili da je naše dvorište. E pa jeste. Kao građani Novog Sada koji redovno plaćaju sve državne nametne smatramo svaku zelenu površinu svojim dvorištem.
    Uskraćeni smo za parking, uskraćeni za igrališta, pod prozorom nam je divlji buvljak koji liči na deponiju. Taj mali komad zemlje koji je bio našoj deci oaza je uništen. Mi plaćamo poreze gradu, to je javna površina, mi smo javnost! Nije to ni dvorište izvođača, ako ima dozvole neka ih pokaže javno.
  • Samo strogo

    30.07.2018 13:03
    Vole nasi ljudi kad im neko zavodi teror .
  • Jezivo

    30.07.2018 13:01
    Suza suzu stize kada cujem kakve probleme imaju gradjani. Bitno je da zive bez drugih vecih problema, to me tesi.
  • privatni radovi

    30.07.2018 13:00
    jako su interesentna ta dodatna prekrajanja tek izgradjenih zgrada. Negde odseku u noseci zid Ako im nije odgovarao lokal ili sta je nije trebalo da ga kupe. Postoji neki svet koji bi da je bilo kako ce ga sad napraviti vratio na stari oblik neko bi samo preprvljao burgijao kao da je to bitno a ne POSAO.Kod nas se vise ulozi u lokal nego sto treba da posle drogu prodaju ne mogu pare da povrate.
  • Mita Šteta

    30.07.2018 12:59
    Strašno
    Radi ko šta hoće, amo mi obični građani ispaštamo! Nemamo kome da se obratimo za ništa!!! Kao u Futogu pored Dunava, i danju i noću, radi ko šta hoće!!! Nose kamenje, pesak, postavljaju kojekakve splavoved i kućice, a noću alkosi i narkomani odvrću muziku i divljaju do ujutru??? Kao da ovde nema živih ljudi, dece, staraca... Policija ih samo opomene, a kad odu onda nastave još jače! To nam je sloboda i demokratija ???
  • ljiljana

    30.07.2018 12:51
    Inobačka je u Bate Brkića promašila i kotu nivelete i građevinsku liniju i nikom ništa. A verovatno neće biti mesta za biciklističku stazu, ili će trotoar biti uži. Obaška što su nikle stepenice da bi savladale razliku u visini.
  • Komsinica

    30.07.2018 12:50
    Svedok
    Ako smo dosli dotle da tek javnim pismima mozemo da ukazemo na bezakonje, onda smo u ogromnom problemu. Nije mi jasno kako do sad nismo propali kad se ovako ponasamo, a ni u to dno vise udarili, pa da krenemo navise.. Stalno se batrgamo u istom mulju. Samo smo sve prljaviji i sve vise bez izlaza i nade.
    Kao svedok,moram da kazem, da sam osetila uzas i ogromnu nevericu kad su komunalci dosli da kaznjavaju ljude koji su parkirali vozila na korovnoj povrsini, na kojoj i dalje stoje gradjevinske masine i sut i sljunak istog vlasnika tog istog bagera. Ta povrsina ne moze da se pokosi, ali zato mogu ljudima da se lepe kazne, sto sam dozivela kao zastrasivanje. Pritisak i zastrasivanje jer se neko usudio da se obrati novinarima.
    Umesto da se lepo izvine, vrate u prvobitno stanje i idemo dalje.
    Sta je sledece?!

  • Nezadovljni komsija

    30.07.2018 12:40
    Izbusite gume i tako resite problem, ne moze se drugacije sa sliledzijama, nego silom.
  • Kazamat

    30.07.2018 12:24
    Horror
    tipicna odlika siromasnih i nerazvijenih zemalja : pojedinac uvek terorise okolinu .
  • Sivi dom

    30.07.2018 12:22
    Pa sugradjani,stisnite malo petlju pa stopirajte to...znate kako...
  • Ivan

    30.07.2018 12:20
    Ista prica
    Slicna situacija u Dositejevoj 9. Grade zgradu tamo i bagerima su napravili krater na putu tako da se sada automobili ne mogu mimoilaziti u inace dvosmernoj ulici. Morate sacekati da prodju vozila iz drugog smera ili ostajete bez tocka. Proslo je skoro mesec dana kako su to uradili i ne zanima ih previse. Odmah kazna pa da vidimo da li ce se ponavljati.
  • Komsija

    30.07.2018 12:13
    Jasen
    Sa kojim pravom je posecen ono drvo jasena koje je bilo iza broja 11?
    Posadjen je pre nego sto su oni poceli da prave zgrade. Samo su ga posekli i nikom nista.
    Trava se sadila i negovala samo su je pregazili i prekopali. Sve ybogpar kvadrata.
    Oni u gradskom zelenilu ne reaguju, vegetiraju.
  • Retard

    30.07.2018 12:10
    Zbog ovog bagera sam odustao od iseljenja iz ovog lidera .
  • Decko koji obecava

    30.07.2018 12:01
    Gradjanska neposlusnost
    A da taj bager preko noci slucajno izgori? Desava se, stare su to masine, lose instalacije.
  • Djordje iz kraja

    30.07.2018 11:59
    Podbara to drugacije resava
    Nadjete trojicu krupnijih iz zgrade i izbusite gume (moze na oci bageriste, a i ne mora), urnisete bager i zapalite ga.
    I tako svaki sledeci put kad se pojavi.
    Valjda vam je jasno da samo taj jezik razumeju kabadahije.
  • glasajte opet

    30.07.2018 11:57
    Savamala, Part II
  • Neko objektivan

    30.07.2018 11:55
    O kakvom dvorištu se ovde priča. Ne postoji nikakvo dvorište, već javna površina za koju su stanari očigledno umislili da su njeni vlasnici ili da je taj prostor igralište za decu. Ako dotična firma plaća gradu takse za korišćenje tog prostora, onda ne vidim u čemu je problem.
  • Facebook stranica

    30.07.2018 11:50
    Satitska deponija
    Nisam stanar ovog kraja ali ih podržavam. Pa vidite vi ove slike sa facebook stranice Satelitska deponija i zapitajte se, kada uporedite gde se nalazi, da li je normalno onoliko smeće na 50m od vrtića, škole i izvorišta Minakve?
  • Vukasin

    30.07.2018 11:49
    Sramota
    Sramota unistili su i zagadili kvart gde je obecano ono sve od parkinga pa na dalje da ne pricamo kad moze da pisemo peticiju...dosta je cutanja
  • Kvazimodo

    30.07.2018 11:47
    Beyond2000
    Puno je problema a malo resenja u celom kvartu oko novih zgrada. Nije tu problem samo pomenuta firma, koja bahato i kao da je taj ceo prostor njihovo privatno vlasnistvo uzurpira sve.
    Veliki problem na koji niko od nadleznih ne reaguje vec par godina su prodavci "sekundarnih" stvari. Kojih bude preko 100, a nemaju uredjeni sanitarni cvor. Zamislite kako se oseti i na sta lici prostor i okolina posle njihovog radnog dana.
    Odgovor iz komunalne policije je da su to lica bez dokumenata i da ne mogu sve da ih privode.
    Takodje je sve okolo postalo smetliste i javni WC jer oni sve pobacaju okolo, a uselili su se i u preostale polu srusene kucice u dvoristima zgrada.
    Ja verujem da ce nadlezni da urade svoj posao i srede sve to u nekom buducem periodu, ali imam samo jednu molbu "ubrzajte se" jer ovo vec predugo traje.
  • dzungla

    30.07.2018 11:34
    Divljina .
  • Telep

    30.07.2018 11:29
    Ljudi pa po bulevarima se jedva prolazi od bašti i pitaj boga cega, biće i ovde bašta napolju garant. Briga inspekcije, bašta samo nikne i posle nikom ništa.
  • Nizina

    30.07.2018 11:29
    Nikada
    Ni jedan investitor nije kaznjen za bilo sta jer su dogovoreni. Menjajte vlast!
  • BulevarEvrope

    30.07.2018 11:25
    Mi, nas par desetina hiljada, okupljenih oko projekta Nezavisne Backe ostro protestujemo protiv bilo kakve upotrebe teske mehanizacije na stetu zelenih povrsina. Apelujemo na roditelje dece koji protestvuju da ne upotrebljavaju decu (uglavnom tudju) kao zivi zid, takodje bilo je optuzbi od strane "Inobacke" da su vozacu bagera par puta urinirali na sediste i u zastitni slem tokom njegove pauze, te bih skrenuli paznju da te rekacije prestanu.
    Nas tim za ekoloska pitanja preporucio je da se koriste uglavnom alati od biorazgradivnog materijala a da se teska mehanizacija u najkracem roku otkloni.

    Ovo je samo jedan u nizu primera koliko je zivotu Novom Sadu postao neprirodan a samim tim i tesko podnosljiv. Sve nezadovoljne pozivam da pristupe pokretu Nezavisne Backe (koji trenutno ima vise desetina hiljada) i da prekinemo teror koji nam namece vestacka vojvodjanska hegemonija i autoritativna novosadska centralizacija! Dodjite na nasa Backa polja, maknite se od betona, pesticida, gradskog pakla te galopirajuceg ludila i nerazuma.

    Za kraj bih preporucio upravi "Inobacke" da to sto rade uopste nije po backi i prikladnije bi bilo da se preimenuju u "Inobanat" ili "Inosrem".

  • Mikika

    30.07.2018 11:18
    Sto volim ova otvorena pisma, imaju skoro pa isti efekat kao online peticije :')
  • Mirjana

    30.07.2018 11:11
    Istina je tamo negde
    Inspekciju kada zovemo pojave se nakon par sati kada se bager skloni sa zelene površine. U dosluhu su sigurno. Inspektor dođe i piše prijave ako nađe neko vozilo privatno da nije parkirao kako treba, sveti se zato što ih zovemo. Ima tu još more situacija koje su nam priredila institucije koje bi trebalo da nas štite. Ako imaju dozvole neka ih istaknu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna